1000 swaps i Göteborg. Lyckad lansering av batteribyte på 10 sekunder.

Foodoras mopedbud har swappat batteri 1000 gånger

Foodoras mopedbud svänger in vid swapstationen och stiger av. De tar ur batteriet och byter - swappar - till ett fulladdat på 10 sekunder. Nyligen gjordes den 1000:de swappen av foodoras mopedbud  vid GoCiklos swapstation på Heden i Göteborg. En första milstolpe för framtidens lösning utan laddning med sladd har nått Sverige.

1000 swaps visar att batteribyte är rätt väg.

GoCiklos lanserade konceptet Go-Swap-Go den 11 september i Göteborg. Med ett abonnemang får mopedbudet tillgång till en elmoped, ett batteri och batteribyten vid swapstationerna runt om i staden. Foodora såg snabbt fördelarna och gick tidigt in och tecknade alla de första mopederna till sina bud. Inom kort kommer fler mopeder att rulla ut i Göteborg och senare i år lanseras samma tjänst i Stockholm.

Bättre för både miljö och arbetsmiljö

Skiftet från bensindrivna mopeder till elektriska ger en direkt positiv effekt på miljön och stadsluften genom att de inte längre släpper ut avgaser.. Årligen kan cirka 1 ton CO2 reduceras per moped. Samtidigt minskar bullret för mopedbuden och de får en tystare arbetsmiljö och behöver inte åka och tanka.

- GoCiklo existerar för att leverera en effektiv mobilitet i städer som inte ger upphov till CO2 och luftföroreningar samtidigt som buden får en bättre och tystare arbetsmiljö. Med den 1000:de swappen vet vi att vi är på rätt väg, säger Mattias Tingvall, VD på GoCiklo 

Swappa batteri ger smidigare arbetsdag

När ett byte till ett fulladdat batteri endast tar 10 sekunder och det finns flera swapstationer att välja på i city så behöver man inte fundera på räckvidden med en elmoped. Tillgängligheten och de snabba batteribyten ger mopedbuden en flexibilitet att kunna ta alla uppdrag. 

- Det känns verkligen roligt att våra anställda mopedbud är nöjda med den nya lösningen. Att vi redan har nått över 1000 batteribyten tyder på att det fungerar och att beställningstakten i Göteborg är stark, säger Daniel Raba Gustafsson, logistikchef foodora


Fakta GoCiklo

GoCiklo har specialiserat sig på att bygga, äga och driva swapstationer och erbjuder abonnemangstjänster för batteribyte och lätta elfordon. GoCiklo arbetar nära last-mile och matleveransbolag för att skapa kostnadseffektiva transportlösningar som möjliggör en övergång till lätta elektriska fordon. 

I september lanserades en infrastruktur med fyra swapstationer i Göteborg. Under hösten lanseras tjänsten i Stockholm. Totalt kommer cirka 150 fordon att vara i drift under 2023 i Stockholm och Göteborg. Därefter fortsätter etableringen i städer inom EU och Storbritannien.

Kontakt

Mattias Tingvall - CEO GoCiklo
mattias.tingvall@gociklo.com 

+46 70 399 87 86

Föregående
Föregående

GoCiklo launches Battery Swap with the help of the financing platform Lisa&.

Nästa
Nästa

GoCiklo in the Swedish Press